Stambeno zbrinjavanje na potpomognutim područjima

Zakon o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima stupa na snagu od 1. siječnja 2019. godine

Zakonom o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima (NN 106/18) propisuju se modeli i postupak stambenog zbrinjavanja na potpomognutim područjima i na područjima posebne državne skrbi.
 
Glavni cilj koji se želi postići Zakonom o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima je uspostaviti učinkovit, efikasan i operativan sustav mjera i aktivnosti koji će rezultirati poticanjem povratka, ostanka i naseljavanja stanovništva na potpomognutim područjima što pridonosi demografskom i gospodarskom razvoju tih područja.
 
Pravo na stambeno zbrinjavanje može se ostvariti najmom te kupnjom po povlaštenim uvjetima stambenih jedinica u državnom vlasništvu kao i darovanjem građevinskog materijala za popravak, izgradnju ili nadogradnju stambene jedinice na zemljištu u vlasništvu korisnika ili na državnom građevnom zemljištu.
 
Zakonom se proširuje teritorijalna nadležnost te isti pruža preduvjete za učinkovitiju i efikasniju  međuresornu suradnju Središnjeg državnog ureda s tijelima državne uprave i obuhvaćenim jedinicama lokalne samouprave, u provođenju zajedničkih programa stambenog zbrinjavanja kojima će se poticati i unaprijediti demografski razvoj.

Za razliku od prijašnjih godina, rok za predaju novog ili izmjenu postojećeg zahtjeva je 1.1. – 31.1.  tekuće godine.


​Javni poziv za podnošenje prijava za stambeno zbrinjavanje u 2019. godini sukladno Zakonu o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima

KONTAKT: Ured državne uprave u Međimurskoj županiji, Služba za gospodarstvo i imovinsko-pravne odnose, Odjel za gospodarstvo –  tel: 040 374 105, ili osobno doći u Ured državne uprave u Međimurskoj županiji, Ruđera Boškovića 2, soba 77, 2. kat. 
Datoteke uz članak
Javni poziv 297.90 kB
Obrazac prijave 39.45 kB

Kontakt

Ured državne uprave u
Međimurskoj županiji

Čakovec, Ruđera Boškovića 2

Telefon: +385 (40) 374 111

Elektronička kontaktna točka: pisarnica@udu-mz.hr

Radno vrijeme: 8.00-16.00 (pon-pet)

Kontaktirajte nas

Ispostava Prelog
Prelog, Trg slobode 1
Telefon: +385 (40) 374-098

* - obavezna polja