Humanitarna pomoć

05.09.2011
Ured državne uprave u Međimurskoj županiji počeo je dana 01. srpnja 2011. godine s provedbom Zakona o humanitarnoj pomoći (NN 128/10) i postupcima izdavanja rješenja i prethodnih suglasnosti za prikupljanje i pružanje humanitarne pomoći. 

Navedenim Zakonom uređeno je da se humanitarna pomoć može osigurati prikupljanjem i pružanjem humanitarne pomoći, povremenim prikupljanjem i pružanjem humanitarne pomoći te organiziranjem humanitarnih akcija.

1. prikupljanje i pružanje humanitarne pomoći

Humanitarnu pomoć mogu prikupljati i pružati domaće i strane neprofitne pravne osobe registrirane, odnosno upisane u odgovarajući upisnik u Republici Hrvatskoj kojima je djelatnost prikupljanje i pružanje humanitarne pomoći temeljem rješenja ovog Ureda kojim se odobrava prikupljanje i pružanje humanitarne pomoći.

2. povremeno prikupljanje i pružanje humanitarne pomoći i organiziranje humanitarnih akcija

Humanitarnu pomoć mogu povremeno prikupljati i pružati domaće i strane neprofitne pravne osobe kojima prikupljanje humanitarne pomoći nije djelatnost, a koje se može provesti jednom godišnje i to u trajanju do 60 dana uz prethodnu suglasnost ovog Ureda

Humanitarnu pomoć u vidu humanitarnih akcija za utvrđenog korisnika mogu pružati neprofitne pravne osobe kojima prikupljanje humanitarne pomoći nije djelatnost, profitne pravne osobe te fizičke osobe i to najviše tri puta godišnje u trajanju svake pojedine akcije do 30 dana uz prethodnu suglasnost ovog Ureda.

Opširnije Kontakt

Ured državne uprave u
Međimurskoj županiji

Čakovec, Ruđera Boškovića 2

Telefon: +385 (40) 374 111

Elektronička kontaktna točka: pisarnica@udu-mz.hr

Radno vrijeme: 8.00-16.00 (pon-pet)

Kontaktirajte nas

Ispostava Prelog
Prelog, Trg slobode 1
Telefon: +385 (40) 374-098

* - obavezna polja