Izbori za zastupnike u Hrvatskom saboru - UVID U POPIS BIRAČA

31.10.2011
Predsjednik Republike Hrvatske donio je 31. listopada 2011. godine Odluku o raspisivanju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor (NN 122/11). 

Za dan izbora određena je nedjelja, 04. prosinca 2011. godine.

Temeljem odredbe čl. 13. Zakona o popisima birača (NN 19/07), obavještavaju se birači da imaju pravo pregledati svoj upis u popisu birača i tražiti njegovu dopunu ili ispravak.

Birači s prebivalištem na području Međimurske županije, koji se na dan izbora zateknu izvan područja grada ili općine u kojoj imaju prebivalište, mogu se na osobni zahtjev privremeno upisati u popis birača u gradu ili općini gdje će se zateći i tamo ostvariti svoje biračko pravo.

Birači s prebivalištem na području Međimurske županije, a koji se na dan izbora zateknu u inozemstvu, moraju pribaviti potvrdu o upisu u popis birača radi upisa u popis za glasovanje u inozemstvu.

Birači bez prebivališta u Republici Hrvatskoj, koji borave ili se zateknu na dan izbora na području Međimurske županije, mogu podnijeti zahtjev za upis u popis birača u Uredu državne uprave u Međimurskoj županiji (prethodna registracija).

Uvid u popis birača može se obaviti u Uredu državne uprave u Međimurskoj županiji, Čakovec, Ruđera Boškovića 2, soba br. 14, u vremenu od 8.00 do 16.00 sati, osobno ili na broj telefona 374-172 te na web stranicama Ministarstva uprave (www.uprava.hr).

Korisnicima T-Mobile i Vipnet mreže omogućeno je da putem SMS poruke provjere mjesto upisa u popis birača i biračko mjesto, na način da matični broj građana upišu u poruku te da istu proslijede na broj 5454.

Rok do kojeg se može podnijeti zahtjev za upis, dopunu ili ispravak upisa u popisu birača, zahtjev za privremeni upis ili prethodnu registraciju istječe sa danom 19. studenoga 2011. godine.

Na dan izbora birači se ne mogu izjašnjavati o nacionalnoj pripadnosti. Posebno se pozivaju osobe koje će napuniti 18 godina života do održavanja izbora, da se izjasne o nacionalnoj pripadnosti. 

Datoteke uz članak
Plakat "Uvid u popis birača" 31.82 kB

Kontakt

Ured državne uprave u
Međimurskoj županiji

Čakovec, Ruđera Boškovića 2

Telefon: +385 (40) 374 111

Elektronička kontaktna točka: pisarnica@udu-mz.hr

Radno vrijeme: 8.00-16.00 (pon-pet)

Kontaktirajte nas

Ispostava Prelog
Prelog, Trg slobode 1
Telefon: +385 (40) 374-098

* - obavezna polja