Obavijest ugostiteljima

24.07.2012

Obavještavamo ugostitelje da je u Narodnim novinama br. 50/12 objavljen Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti, koji je donio određene promjene u djelatnosti ugostiteljstva.

Od svih izmjena, na ovom mjestu smatramo da je potrebno istaknuti pojednostavljenje i skraćenje upravnog postupka izdavanja rješenja za obavljanje ugostiteljske djelatnosti u slučajevima nastavka obavljanja takve djelatnosti u poslovnom prostoru i objektu u kojem se već obavljala ugostiteljska djelatnost. To znači da kad novi ugostitelj nastavlja obavljati ugostiteljsku djelatnost u istoj vrsti, odnosno kategoriji ugostiteljskog objekta, u upravnom postupku davanja rješenja nije potrebno utvrđivati uvjete koji se tiču samog objekta, a koji su već utvrđeni u prije izdanom rješenju. Daljnji uvjet je da nije došlo do bitnih promjena vezanih uz ugostiteljski objekt i opremu objekta u kojem se obavlja ugostiteljska djelatnost, a o čemu novi ugostitelj, uz svoj zahtjev nadležnom uredu, prilaže izjavu.

Izmjene i dopune Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti stupile su na snagu 10.05.2012. godine.

Također je došlo do određenih izmjena u Pravilniku o razvrstavanju i minimalnim uvjetima ugostiteljskih objekata iz skupina «Restorani», «Barovi», «Catering objekti» i «Objekti jednostavnih usluga» ("Narodne novine", broj 82/07. i 82/09.).

Izmjene su na snazi od 14.07.2012. godine, objavljene su u Narodnim novinama br. 75/12, a najbitnijom novošću smatramo uvrštenje pizze u spisak jednostavnih jela, što znači da se mogu pripremati i usluživati u većem broju vrsta ugostiteljskih objekata nego do sada.

Kontakt

Ured državne uprave u
Međimurskoj županiji

Čakovec, Ruđera Boškovića 2

Telefon: +385 (40) 374 111

Elektronička kontaktna točka: pisarnica@udu-mz.hr

Radno vrijeme: 8.00-16.00 (pon-pet)

Kontaktirajte nas

Ispostava Prelog
Prelog, Trg slobode 1
Telefon: +385 (40) 374-098

* - obavezna polja