Izdano osmo izdanje publikacije „Međimurska županija u brojkama 2016.“

Fotografije uz članak 1
25.07.2017
Nakon tri godine neizlaženja, izašlo je osmo izdanje publikacije "Međimurska županija u brojkama 2016."  s još više brojki  o našoj županiji, ali i drugim županijama.

Zadržali smo prepoznatljiv grafički dizajn s fotografijom na početku svakog poglavlja na kojima su motivi iz naših gradova/općina. U sadržajnom dijelu nastojali smo održati kontinuitet u metodologiji prikupljanja i obradi podataka tako da smo objavili podatke i za godine kada publikacija nije štampana.

U poglavlju Upravno-teritorijalni ustroj dodani su najnoviji podaci iz netom završenih Lokalnih izbora 2017., kandidatura – rodna statistika, sastav predstavničkih tijela lokalne i područne (regionalne) samouprave, rodna statistika  izabranih kandidata. U poglavlju poljoprivrede dodane su nove tabele s ažurnim podacima prema gradovima/općinama o broju PG prema površini parcela, tipu i vrsti nositelja/odgovorne osobe, vrsti uporabe poljoprivrednog zemljišta i brojnom stanju domaćih životinja. U poglavlju Socijalna skrb korjenito je promijenjen način praćenja socijalne skrbi na način da su objavljeni podaci u skladu s novim zakonskim propisima. Pregled po županijama sadrži niz novih tabela iz poglavlja o plaćama, poljoprivrede, robne razmje, BDP i investicije, turizma, socijalne skrbi i zaštite okoliša.

Publikacija je tiskana u nakladi od 400 primjeraka a podijeliti će se ustanovama, tijelima javne uprave i jedinicama lokalne samouprave, a građani mogu kupiti svoj primjerak publikacije.

Datoteke uz članak
Brošura 12.28 MB

Kontakt

Ured državne uprave u
Međimurskoj županiji

Čakovec, Ruđera Boškovića 2

Telefon: +385 (40) 374 111

Elektronička kontaktna točka: pisarnica@udu-mz.hr

Radno vrijeme: 8.00-16.00 (pon-pet)

Kontaktirajte nas

Ispostava Prelog
Prelog, Trg slobode 1
Telefon: +385 (40) 374-098

* - obavezna polja