Tematska konferencija u okviru projekta „Suradnja između javnih uprava u prekograničnim područjima Hrvatske i Mađarske radi pružanja boljih usluga građanima (CATCH)“

27.12.2017
U okviru INTERREG V-A programa suradnje Mađarska – Hrvatska 2014.-2020. Ured državne uprave u Međimurskoj županiji zajedno s Uredom državne uprave u Osječko-baranjskoj županiji te Vladinim uredom Somogy županije, sudjeluje u projektu s ciljem razvoja prekograničnih odnosa javnih uprava. Projekt se provodi uz stručnu potporu Ministarstva uprave Republike Hrvatske i Ureda premijera Republike Mađarske.

Primarni cilj projekta je razmjena iskustava i stručnosti u razvoju javne uprave, kao i razvoj administrativnih procedura i usluga u prekograničnim područjima.

U sklopu projekta, 23. studenog 2017. godine, Vladin ured Somogy županije organizirao je tematsku konferenciju s naglaskom na teme one-stop-shop centara u javnoj upravi, reorganizacije teritorijalne javne uprave i razvoja elektroničke uprave. Kroz prezentacije i radionice sudionici su bili u mogućnosti upoznati se s primjerima dobre prakse u državama partnerima. Osim razmjene stručnih iskustava, konferencija je također dala prigodu za razgovore o daljnjim mogućnostima razvoja prekogranične suradnje i produbljivanju profesionalnih odnosa.

Događaj je započeo predstavljanjem Vladinog povjerenika gosp. Zsoltom Neszmenyi, koji je govorio o praktičnim iskustvima reorganizacije teritorijalne javne uprave u Mađarskoj. Zamjenica državnog tajnika gđa. Viktoria Zold-Nagy u ime Ureda premijera Republike Mađarske podijelila je iskustva u razvoju one-stop-shop centara u Mađarskoj, takozvanih „vladinih prozora“. O razvoju elektroničke uprave u Hrvatskoj kroz sustav e-Građani govorio je gosp. Tomislav Mičetić, viši stručni savjetnik Ministarstva uprave. Tajana Tolić, voditeljica Odjela za informatičke poslove Ureda državne uprave u Osječko-baranjskoj županiji govorila je o praktičnim iskustvima uvođenja sustava e-Građani. Andreja Bakula, voditeljica Službe za upravljanje i razvoj ljudskih potencijala u državnoj službi, Ministarstva uprave predstavila je organizacijsku strukturu hrvatske javne uprave i njezin razvojni put i ciljeve.

Konferenciji je prisustvovala državna tajnica Ministarstva uprave Republike Hrvatske gđa. Katica Prpić, koja je naglasila da konferencija predstavlja izvrsnu priliku za poticanje profesionalne suradnje.

Konferencija se pokazala izvrsnim mjestom za međusobnu raspravu stručnjaka dviju zemalja, usmjerenih na one-stop-shop centre, reorganizaciju javne uprave i razvoj elektroničke uprave, nakon čega će uslijediti nastavak zajedničkog rada usmjerenog na poboljšanje usluga građanima u pograničnim područjima.Više o projektu CATCH ...


Datoteke uz članak
Tematska konferencija 54.70 kB

Kontakt

Ured državne uprave u
Međimurskoj županiji

Čakovec, Ruđera Boškovića 2

Telefon: +385 (40) 374 111

Elektronička kontaktna točka: pisarnica@udu-mz.hr

Radno vrijeme: 8.00-16.00 (pon-pet)

Kontaktirajte nas

Ispostava Prelog
Prelog, Trg slobode 1
Telefon: +385 (40) 374-098

* - obavezna polja