Početak pokusnog ispitivanja na bušotini Zebanec-2 (Zb-2)

30.10.2006

Na bušotini Zebanec-2, koja se nalazi na području grada Mursko Središće u Međimurskoj županiji, INA-Industrija nafte, d.o.o., SD Istraživanje i proizvodnja nafte i plina započet će 2. studenog 2006. godine s pokusnim ispitivanjem u sklopu odobrenog projekta privođenja proizvodnji plinskih polja Vučkovec, Vukanovec i Zebanec (Projekt Međimurje). Priprema radnog prostora i preseljenje opreme započelo je 27. listopada 2006. godine.

Vremenskim planom aktivnosti predviđeno je da će radovi na bušotini trajati oko 35 dana, a proizvodne karakteristike ležišta ispitivat će se oko pet dana. Po završetku radova remontno postrojenje će odseliti s bušotine Zb-2, bušotina će se zatvoriti, a radni prostor vratiti u stanje prije izvođenja ispitnih radova. Za eventualne štete na okolnom poljoprivrednom zemljištu ili poljoprivrednim kulturama vlasnici će dobiti naknade.

Nositelj-naručitelj poslova je INA-Industrija nafte, d.o.o., SD Istraživanje i proizvodnja nafte i plina (SD Naftaplin), izvođač rudarskih radova je Crosco d.o.o., a pripremu lokacije i transport remontnog postrojenja obavit će STSI d.o.o.

Kontakt

Ured državne uprave u
Međimurskoj županiji

Čakovec, Ruđera Boškovića 2

Telefon: +385 (40) 374 111

Elektronička kontaktna točka: pisarnica@udu-mz.hr

Radno vrijeme: 8.00-16.00 (pon-pet)

Kontaktirajte nas

Ispostava Prelog
Prelog, Trg slobode 1
Telefon: +385 (40) 374-098

* - obavezna polja